De Vlaamse Reumaliga vzw
logo
Welkom op de website van de vereniging die zich inzet voor de reumapatiënt. 
De Vlaamse Reumaliga vzw, afgekort VRL vzw, is één van de belangrijkste reumaverenigingen in het Vlaamse land. 
Deze website heeft de bedoeling antwoorden te geven op vragen, over reuma, gesteld door  mensen die deze ziekte beter willen begrijpen. 
De VRL wil een zon zijn in het leven van de reumapatiënt.

Nieuw: Boek over jicht
Onze voorzitter reumatoloog Johan Waes heeft een nieuw boek over jicht geschreven voor zowel artsen als patiënten.

Jicht is de meest pijnlijke vorm van artritis, maar meteen ook de best te behandelen vorm van artritis. De oorzaak van jicht is welbekend: De vorming van uraatkristallen in de gewrichten en in bepaalde weefsels bij een hoog gehalte aan urinezuur in het bloed. Er bestaat een zeer efficiënte behandeling hiervoor: Een normalisatie van het gehalte aan urinezuur in het bloed.

Naar schatting is ongeveer de helft van alle jichtpatiënten niet of onvoldoende behandeld. Hoog tijd voor meer en juiste informatie.
Lees er meer over. Dit geïllustreerd boek met 142 pagina's kost slechts 19,50 euro. Te verkrijgen in de boekhandel of door een overschrijving van 19,50 euro op de rekening van het VRL: IBAN BE89 4140 0210 0185 met de vermelding van naam en adres. Het boek wordt dan gratis opgestuurd...

Datum bericht: 06-10-2016

Medicatieschema, een handig middel
Medicatie nemen is niet eenvoudig, zo weet ook Rita.
Iedereen stelt zich weleens de vraag: had ik dat geneesmiddel nu al ingenomen of niet?
Of: wanneer moest ik die pil alweer innemen? Een medicatieoverzicht kan je hierbij vooruithelpen en de therapietrouw verhogen.
Bij haar apotheker krijgt Rita een medicatieschema, een grote hulp om haar geneesmiddelen juist in te nemen!
Geraak je er ook niet meer aan uit? Vraag je apotheker naar je persoonlijke medicatieschema.
(Deze reële situatie werd opgenomen met gastacteurs)

Datum bericht: 05-05-2016


Onderzoek Kinderreuma
Mogen we je hulp inroepen bij de studie van een patiënt met kinderreuma. Voor zijn Geïntegreerde Proef (GIP) wil hij persoenen met en ouders van personen met kinderreuma bevragen.

Start de vragenlijst via de link Enquête kinderreuma.
Met dank bij voorbaat. Dylan Van Parijs, leerling van het Sint-Vincentiusinstituut te Anzegem (West-Vlaanderen), richting Sociale en technische wetenschappen.
Datum bericht: 23-01-2017

De Grote Meting van griep en longontsteking
Griep
Sinds 1 november is de Grote Griepmeting opnieuw gestart. Via de website www.degrotegriepmeting.be kan iedereen anoniem doorgeven of hij/zij zich gezond voelt. Je kan na het invullen ook zien in welke steden en gemeenten er meldingen zijn die wijzen op griep of op verkoudheden. Meedoen is gratis en is een aanrader !
Help het onderzoek en meld u aan als griepmeter! U blijft anoniem en het kost enkel maar een heel klein beetje van uw tijd in het belang van uw eigen gezondheid en dat van de mensen om u heen.
Datum bericht: 02-1-2017

Informatie
  • Over een groot aantal reumatische aandoeningen vind je op deze website een beschrijving, zo mogelijk met informatie over behandeling en verloop van het ziektebeeld. Surf eens rond.
  • Of ben je op zoek naar meer informatie op het internet? Dan kan je een selectie terugvinden op www.reumalinks.be.
  • Vergeet niet te kijken in onze eigen VRL-agenda of in de algemene www.reumakalender.be.
  • Toch nog vragen? Contacteer je behandelende arts.
Datum bericht: 08-03-2014

Wat is reuma?
Met reuma wordt een grote groep aandoeningen van spieren en gewrichten aangeduid. Er is een zeer grote verscheidenheid in reuma en de behandeling ervan. Volgens recente cijfers zal maar liefst 1 op 2 Belgen ooit last hebben van een of andere vorm van reuma.
Staat een reumapatiënt er helemaal alleen voor ?
Allerminst. Reumapatiënten hebben hun eigen vereniging, ter behartiging van hun belangen uiteraard, maar ook als een forum voor wederzijdse steun en hulp. De naam ? De Vlaamse Reumaliga vzw, afgekort VRL.
Wat is de Vlaamse Reumaliga?
De VRL vzw wil de stem van alle mensen met reuma zijn. Zij wil deze stem laten horen bij artsen, overheid, sociale zekerheid, mutualiteiten, farmaceutische bedrijven en ook bij het grote publiek.
De zetel en het secretariaat bevinden zich in Mechelen. Er zijn diverse lokale groepen actief. Bekijk eens de agenda van de komende activiteiten.
Waar ijvert de Vlaamse Reumaliga voor?
Reuma hoort immers perfect bespreekbaar te worden: de mensen met reuma moeten begrepen en geholpen worden.
De VRL vzw doet dat o.a. met brochures en een driemaandelijks tijdschrift boordevol nuttige informatie over o.a.: behandelingen, nieuwe therapieën zoals anti-TNF geneesmiddelen, financiële tussenkomsten, ontspanning, sport, sociale wetgeving, bijeenkomsten, lezersbrieven, ervaringen van patiënten...

Waarschuwing De VRL vzw heeft deze pagina's aangemaakt zuiver en alleen voor informatiedoeleinden. De vermelding van kenmerken, geneesmiddelen en behandelingen zijn niet bedoeld voor zelfdiagnose en/of zelfmedicatie. Raadpleeg steeds een arts aangaande uw specifieke situatie. De VRL vzw is niet verantwoordelijk voor acties door personen die deze waarschuwing negeren.

Voor meer informatie, opmerkingen of suggesties:
VRL vzw
Bleekstraat 7
B-2800 Mechelen, België
Telefoon : 015 21 11 21 van werkdagen van 9u tot 12u
e-mail :
Adressen lokale afdelingen: Lees meer....


AdvertentieDefinitie | Doel | Structuur | Middelen | Lidgelden | Agenda
Documentatie | Afdelingen | Linken | Prikbord | Boodschap


Copyright © 2006-2013 VRL vzwbericht naar de VRL
Web Realisatie RiB

Disclaimer, Gedragscode